Basilikaa käytetään mausteena tuomaan enemmän makua ja raikkautta ruokiisi, ja sen käyttömahdollisuudet ovat loputtomat.
Käyttömahdollisuuksia basilikalle keittiössä:
Sen sitruunainen tuoksu on herkullinen, kun se yhdistetään pastaan.
Se sopii hyvin kalojen, kuten punakampelan, anjovisten ja äyriäisten kanssa.
Se maustaa punaisia ja valkoisia lihoja, kuten kanaa ja naudanlihaa...
Basilika maustaa tomaattipohjaisia valmistuksia: tomaattikastikkeet, pizzat, ratatouille.
Se on erinomainen kaikenlaisten vihannesten kanssa: munakoisot, kesäkurpitsat, sienet, artisokat, kikherneet, riisi.
Se yhdistyy miellyttävästi valkosipulin, sipulin, timjamin ja oliiviöljyn kanssa.
Se maustaa vinaigrettejä, salaatteja, juustoja kuten mozzarella.
Se on herkullista munien kanssa, olipa ne sitten munakkaissa tai sekoitettuina.
Basilikan hyödyt:
Se on luonnollinen antibakteeri, joka puhdistaa keuhkosi ja keuhkoputkesi ei-toivotuista aineista.
Aromaatinen yrtti- ja mausteseos, joka piristää sunnuntaisen paahdetun kanan! Tämä sekoitus muistuttaa perinteisiä 'Provence-yrttejä', mutta on paljon monimutkaisempaa Välimeren makuja, jotka tuoksuvat auringolta.
Villipiparminttu, yksi lukemattomista piparminttulajeista, kasvaa vain Keski- ja Etelä-Euroopassa. Sitä viljellään Pohjois-Amerikassa, koko Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa.
VESILÄMPÖTILA: 90–100 °C
HAUDUTUSAIKA: 5–10 minuuttia